“Make everything that you need for yourself and attempt to not need what you cannot make, that is the ending view that we never arrive at.”Raymond Duncan interviewed by Orson Welles (1955)

Το πρόγραμμα PLANT εξελίσσεται σε 3 αλληλένδετα στάδια – όνειρο, σχεδιασμός/δράση και γιορτή – μέσα από έναν συνεχή διάλογο μεταξύ του τι χρειαζόμαστε και πώς πράττουμε, και ποιες διαδρομές και εργαλεία ενεργοποιούμε σε αυτή τη διαδικασία. Το πρώτο στάδιο πραγματοποιείται από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023 στο Κέντρο Μελέτης Χορού Duncan στην Αθήνα. Η τριήμερη εκδήλωση έχει τον τίτλο “Just For Today” και αντλεί από το έργο και τις διαδρομές του Raymond Duncan. Σχεδιασμένη μέσα από μια ιστορική οπτική που κοιτάει το εδώ και το τώρα, η τριήμερη εκδήλωση χρησιμεύει ως αφορμή για να διερευνήσουμε τα οικεία νήματα που μας συνδέουν με τις φυσικές και εννοιολογικές περιοχές όπου συναντιόμαστε και συνυπάρχουμε. Επανεξετάζει τις έννοιες της μάθησης και τους τρόπους που κοιτάμε, ακούμε, ονειρευόμαστε μαζί, ενώ διερευνά την αναγκαία σύνδεση της πρακτικής μας με την καθημερινή μας ζωή και τα κοντινά ή πιο μακρινά στοιχεία που την πλαισιώνουν.

Το πρόγραμμα φιλοξενεί πρακτικές από διαφορετικά πεδία (διανόηση, χειρωναξία, κίνηση) και καλλιεργεί το έδαφος όπου οι ιδιαιτερότητες και το φαντασιακό διαφορετικών κοινοτήτων μπορούν να σχηματίσουν πλαίσια για σύγχρονη δημιουργία. Το «Just For Today» είναι μια πρόσκληση να πλάσσουμε έναν κοινό χώρο προσεγγίζοντας και μεταφράζοντας παραδείγματα σύγχρονων οικολογικών κοινοτήτων, κριτικής σκέψης αλλά και γνώσης που προέρχεται από το παρελθόν. Ταυτόχρονα, αποτελεί έναν τόπο συναντήσεων και πρακτικών δράσεων που επιδιώκουν να μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να προετοιμάσουμε τα επόμενα βήματά μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, περιπάτους, μια έκθεση με επίκεντρο τη μορφή του Raymond και διαλογικές συναντήσεις με τη συμμετοχή των: Vaskos (Βασίλης Νούλας και Κώστας Τζημούλης), Μάρλεν Μούλιου, Άννα Τζάκου, Julie Loi, Ίρις Νικολάου, Βασιλική Τσαγκάρη, Μάρω Πανταζίδου, Ναπολέων Ξιφαράς, Andreas Sell, Σαμάνθα & Ερμής Σαββάντογλου, rosanayaris (Rosana Sanchez & Αρης Σπέντσας) και nyamnyam (Ariadna Rodriguez & Iñaki Alvarez).

Η συμμετοχή στην εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο με την προϋπόθεση έγκαιρης κράτησης για ορισμένες δραστηριότητες του προγράμματος στο email: [email protected]. Κατά την κράτηση των δραστηριοτήτων σας, συμπεριλάβετε το όνομά σας, τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση, καθώς και ποιες δραστηριότητες θα παρακολουθήσετε. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Χορού Duncan μέσω του ίδιου email ή τηλεφωνικά στο 0030 6945714119.

Για τις ημέρες της εκδήλωσης, τα φαγητά που θα προσφερθούν θα είναι από εποχιακά και τοπικά προϊόντα που θα φέρουν η Σαμάνθα και ο Ερμής Σαββαντόγλου από τον Κήπο των Παιδιών. Ο Κήπος των Παιδιών, βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Ελλάδας, και είναι ένας χώρος για παιδιά και ενήλικες, ένα ζεστό νοικοκυριό με έναν όμορφο κήπο και την πόρτα ανοιχτή για όλους. Παρακαλούμε ενημερώστε μας κατά την κράτησή σας, εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε μαζί μας στο πρωινό ή/και μεσημεριανό γεύμα στις 28 Οκτωβρίου, και στο μεσημεριανό γεύμα στις 29 Οκτωβρίου.

Τοποθεσία
Κέντρο Μελέτης Χορού Duncan
Χρυσάφης 34, Βύρωνας 162 32, Αθήνα, Ελλάδα
https://www.duncandancecenter.org/
https://www.facebook.com/DUNCANCENTERATHENS
https://www.instagram.com/duncan.center/

Συντελεστές
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πηνελόπη Ηλιάσκου, Rosana Sánchez Rufet, Άρης Σπέντσας
Διοικητική Υποστήριξη: Άννυ Χατζηκωνσταντίνου
Γραφιστικός Σχεδιασμός: Sara Jorge
Καταγραφή βίντεο: Μυρτώ Αποστολίδου
Επικοινωνία: Μάρη Σπανουδάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αντέλα Κονόμι

Σχετικά με το PLANT
Το PLANT – Performing Life Akademia Network είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ τριών κέντρων έρευνας και δημιουργίας: CRL – Central Elétrica στο Πόρτο (Πορτογαλία), Κέντρο Μελέτης Χορού Isadora και Raymond Duncan στην Αθήνα (Ελλάδα) και Espai nyamnyam στο Mieres στη Χιρόνα (Ισπανία), και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://performinglifeakademianetwork.eu/
https://www.facebook.com/performinglifeakademianetwork
https://www.instagram.com/performinglifeakademianetwork/