Bread and Digestifs

27.01.22 @ 18:00

Callirrhoë

Πέραν του λίπους και της πρωτεΐνης, οι άνθρωποι χρειάζονται πρωτίστως υδατάνθρακες για το μεταβολισμό τους. Ο ΠΟΥ συνιστά το 55-75% των θερμίδων που καταναλώνουμε στη διατροφή μας να προέρχεται από υδατάνθρακες. Το ψωμί μπορεί να προσφέρει κάτι τέτοιο. Είναι μια συμπαγής πηγή ενέργειας και συνιστά βασικό τρόφιμο λόγω της ευκολίας παρασκευής, αποθήκευσης και μεταφοράς του. Χρειάζεσαι ψωμί για να λειτουργήσεις. Πρέπει να δουλέψεις για να κερδίσεις το ψωμί σου. Δουλεύεις για να έχεις κάτι να πιεις, κάτι να φας, κάτι να φορέσεις και κάπου να κοιμηθείς. Όσοι έχουν εξασφαλίσει ένα μέρος για να κοιμηθούν, μπορούν να απομονωθούν. Δεν είναι όμως η απομόνωση το μειονέκτημα της ιδιωτικότητας; Επίσης, το ψωμί γίνεται σκληρό εάν μείνει εκτεθειμένο για πολλή ώρα. Αλλά αν έχεις μια πέτρα στο στομάχι σου, πρέπει ακόμα και αυτήν να τη χωνέψεις.

 

Συμμετέχουν: Ελένη Μπαγάκη, Carina Brandes, Αναστασία Δούκα, Francesco Gennari, Sophie Gogl, Lisa Holzer, Christian Jankowski, Jiří Kovanda, Soshiro Matsubara, Ορέστης Μαυρούδης, Μαρία Νικηφοράκη, Daniel Stempfer, Marina Sula and Philipp Timischl, a short film by Jørgen Leth and a hand axe; επιμέλεια: Severin Dünser

*Η Ελένη Μπαγάκη, η Αναστασία Δούκα, ο Ορέστης Μαυρούδης και η Μαρία Νικηφοράκη είναι SNF ARTWORKS Fellows στο πεδίο των εικαστικών τεχνών.

Callirrhoë

Καλλιρόης 122
Αθήνα 117 41

27 Ιανουαρίου – 19 Μαρτίου 2022
Εγκαίνια: 27 Ιανουαρίου 2022, 6–10 μμ

Πέμπτη – Σάββαρο  4–8 μμ
και κατόπιν ραντεβού